LYRICS.AZ APPLICATION

Download from Apple Store
Download from Google Play

T-Ghost - Zapadoseveroistok lyrics

[Строфа 1 : Sleet]
Пред да изговориш почит, сврти се назад, те удри
минатото во кое почит беше поим за мудри
Љубовта беше темел на Хип Хопот, единство
Што се деси? Денеска иаме све? Неаме ништо
Никад нема да боли исто ко ќе ги изгубиш
часовите што срце ти биле и пак ќе застуди
северозапади, дождој, снегој, што значит Sleet
кога дели мајк со духовни мачители?

[Строфа 2 : T-Ghost]
Љубители на Хип Хоп, анти рап-поп
Несмо бесмо, него увек ќе смо андерграунд топ
Од Топ Шоп повише се рекламирате
андерграунд сте, а на Сител, А1 се експонирате
Па видите ја не сам MC експониран
за по тираж албум на ТВ да промовирам
Рецитирам сас Sleet на бит од Гостивар
права ствар, без ќар али душа ни е пуна бар

[Строфа 3 : Sleet]
Хардкор рап, од стар звук, од подземја иде
Ова е баш бум бап, за душа направен, виден
Од дете, од првиот бит, од првата рима и секад
ќе е една најголема прва љубав довека
Од подруми, по улици, низ ѕидови, микрофони
на кој јазик да рецитирам ќе ме сфатат милиони
Застани, не сум поет, ни филозоф ни учител
само сум еден искрен, вистински Хип Хоп љубител
[Lyrics from: https:/lyrics.az/t-ghost/edn-zvuchnik-edno-uvo/zapadoseveroistok.html]

[Строфа 4 : T-Ghost]
Хип Хоп љубител, уличан известител
у рап сам домаќин, а ти си само посетител
Носител на ку дијалект, без ритам мек
соберен респект, бум бап перфект сас Подземан Ефект
Белег у рап, трајан како тетоважу
и не ми е битна продукција к`д имам што да кажу, покажу
ош има људи што рокав право
Живу Хип Хоп, па праву рап, од тој не чекам браво

[Строфа 5 : Sleet]
Па нема везе дијалекти, све дур сме коректни
све дур сме Хип Хоп ќе збориме и без зборови
Стекни поштовање, не продавам памет, делам бесплатно
ниедна трака не ти вреди со понашање бедно
Рака на срце дали лупа бит или празен стои
просторот од кај што љубов иде од градите твои
Не сум улица ко Жиле, ама рапов страшно дере
под кожа се пика на секоја уста што ќе сере

[Строфа 6 : T-Ghost]
Свак што ќе сере и мозак га пере
праќам га у Боби-М да му земев мере
Стил проверен, бум бап, не се заебавам
Да рецитирам на тврди битови обожавам
Обожавам таг, графит на ѕид
к`д диџеј разрока скреч ми е фаворит
Битбокс, брејкденс се сака, поштуе
па Хип Хоп култура е тој што не испунуе

Correct these Lyrics