LYRICS.AZ APPLICATION

Download from Apple Store
Download from Google Play

T-Ghost - Razmisluju lyrics

[Строфа 1]
Навечер на куде дома к'д се враќам
Размислују за ствари што не ги сфаќам
И сфаќам, али по некад не су ми јасни
Колко можев људи у душу да бидев гнасни
И која е на ов'ј живот суштина
Дали су у право веќина што циљ ги е кешарина
Истина се крие од нас људи обични
Мислу дека тајне големи чував масони
Размислују по свет што се дешава
Цунами, земјотреси, ветрови, ужас и страва
Лава, Антартик се топи, поплаве стално
Лето горив шуме од затоплување глобално
Па жално е од глад умирав миљони
Док некој и виле и јахте и броив биљони
Немав они савест, ратови се режирав
Имав само ед'н циљ преко рат да профитирав
Људи умирав невини никој не реагира
А телевизија с'с наши мозоци манипулира
Пласира ни тој што некој поглаван вика
Покажуе се нешто, ама крие се права слика
Људи све по сурови, само од користи
Живот ми е филм около мене сви глумив ми
Има ли Господ низ главу мисла ми проваѓа
Слика ми изгледа како судан д'н да доваѓа

[Рефрен]
И дали дрога, болест, оружие, е направено
За да би се уништувало овој општество
З'што као да има баланс на планету
Нешто гадно тајно ни се спрема можу да насету (x2)
[Lyrics from: https:/lyrics.az/t-ghost/edn-zvuchnik-edno-uvo/razmisluju.html]

[Строфа 2]
Како Амер у свет џандара изиграва
Како некој на буџе на Марс земју ги продава
Кој ги има тија права, од кога гу купуев
И што ке ги к'д нема живот како што кажуев
Најавуев пропаст на свет некои прогнозери
Па дали ке се спасив чисти душе или миљардери
Провери има ли Господ или е измислено
Преко религије човештво да биде контролирано
Креирано с'с нет дома да не затворив
Дали после има пекол и рај како што зборив
З'што оспорив дека ванземаљци има
Свак доказ се заталашка што ке се снима
А сигурно има, него з'што доваѓав
Дали у мир или спремав ни се да не гаѓав
Проваѓав, набљудуев, има ли ни спас
Дали смо експеримент на некога што е над нас
Дали како динусаурси ке изумремо и ми
Никој за никога не се секира, за пару су сви
Како роботи само работа ги чека
Гледам много људи ама не гледам човека
А могаја сам и ја да биду дете од Африку
Што ке умира од глад или да просу у Индију
Или у Ирак, Авганистан да сам роден
Нон стоп ратови, да ми е крвав пут изоден

[Рефрен]
И дали дрога, болест, оружие, е направено
За да би се уништувало овој општество
З'што као да има баланс на планету
Нешто гадно тајно ни се спрема можу да насету (x2) Teкст — Rap Genius Macedonia

Correct these Lyrics