LYRICS.AZ APPLICATION

Download from Apple Store
Download from Google Play

SVP - Se Shto Chuv lyrics

Rootsman:

A check it up a sound boy original
I woke up inna' jungle come within hard time presure got drop!
On da way I look up inna babylon say a come
A fear and a presure rise up everyday along
I see you roam around near wicked man a town
Da giddeon a come and we gotta keep on fightin' on!
Me set up inna di ridin' to da station nah' fear dem'
Pure meditation, musical plantation
You caught up inna game and then you get no slice
Stop before dem mash you down and roll ya like a dice
InI nah walkin' wid dem confofusion
You gotta loweah yo stress, you got illusion
Da good things in life shall be lighting up yo way
Da bad things in life shall be left on to fade out away!

Маро:

Видов, патот до дома назад како по трња
широка палета на бои но најчестата е црна па
лесно е секад да го најдам на мапа
кога домот е таму каде што секогаш те мразат
видов, не делата дела, ниски во име на вера
последиците ги нема кога сме букви во туѓа тема
па тогаш одбивам да бидам дел од проклет род
слободно би се нарекол себе си мизантроп
видов, ветрот е секогаш до мене блиску
и после него стварно никад не е ништо исто
денес сеуште треперам пред предизвикот
но барем научив да научам од исходот

А situation overcome you now
No matter keep on fightin' as you moving on!
Inner situation overcome you down
You got to take the blow as you moving on!

Тоди:

Нема поента од искуство ако не фатиш прибелешка
ти правиш грешка ако другите не научат да не грешат
и џабе се што си чул ако ти не слушаш
при очи прават да си слеп за туѓа несреќа
позади боите се крие вистина
[Lyrics from: https:/lyrics.az/svp/-/se-shto-chuv.html]
ѕидот од костими крие една причина
а ние надвор од него, надвор од нивниот план
не дели чекор но знам, тој чекор не е за нас!
А јас од мои стапици учам од каде се гази
имам сопатници среќа па имам кој да ме пази
не треба компас да го најдам правилниот пат
изгорев еднаш па сега пазам кого викам брат!

Марко:

Лесно е да мразиш, тешко е да бидеш човек
пробај да кажеш добар збор, да ислушаш, да дадеш совет
да ми најдеш мана можеш, можам и јас кај тебе
но ако за тебе гинам, ќе гинеш ли и ти за мене!?
Дали си спремен, да одвоиш време
кога проблемот е голем и треба да се реши денес!?
Дали ако сме тим ќе го шитнеш сето тоа
јас го најдов својот дом и знам за кого се борам
знам и за светот и луѓето во него
видов ситуации и што може да направи его
и што од светост, може да направи љубомора
затоа некои работи нема да се случат втор пат!
А situation overcome you now no matter keep on fightin' as you moving on
Inner situation overcome you down you got to take the blow as you moving on!

А situation overcome you now
No matter keep on fightin' as you moving on!
Inner situation overcome you down
You got to take the blow as you moving on!

Даре:

Тој што поседува малку, го поседуваат малку
фала малечка бедо што денес израснав ваков!
Видов домот крие тајни што силни ги плашат
видов пиреј расте каде што трњата растат!
Видов споро дете, не се искачи на тоа дрво
но брзите врсници никат не стигнаа до второто дрво!
Сега мислам преценет е врвот
додека калта ваја борец што ќе порасне брзо!
Сонот и болот не делат ист кревет
а времето тестира човек спремен
но ништо не е вечно, се' е парабола тој рече
извлеков заклучок, во меѓувреме тој ме извлече мене!

Correct these Lyrics