LYRICS.AZ APPLICATION

Download from Apple Store
Download from Google Play

Dare DT - Nevidlivi lyrics

[Строфа 1: Даре]
Не сме исти, јас имам црно под нокти ти мислиш
Но имам син што на тебе личи
Јас немам плата да плати тој испит, дур учи капки брои
Од кровот во леген некад потсеќаат на солзи рој
Во мала куќа една соба еден кревет сме сите
Штом дојде зима тато ќе ги гушне двете
Имам и ќерка малечкo ќе пуни осум во септември
Со кој пари да платам градинка, школо си ветив
Ќе бидат сегде кај што не бев
Ќе видат лето и одмор и зимување на зима, но ете
Нова година е, а најде боички под елка наместо ранец
Ко што побара пред ден два
А мајка им, мојата надеж
Дур крвари, вадејќи од уста да даде
Но што сме битни ние во твојот убав свет?
Го поздрави човекот кој го чисти твојот влез

[Рефрен]
А јас сум невидлив во твојот свет
Ние сме небитни во твојот свет

[Строфа 2: Алек]
[Lyrics from: https:/lyrics.az/dare-dt/-/nevidlivi.html]
Жедта е голема, а нема да се плати сметка за вода
Дома е темно сметката за струја е на прагот а пробав
Не се отвараа иако имаше светло
Тропнав на многу врати дури и повеќе од Јеховин сведок
Но на кого му е грижа?
На улица сум ради човек со полн џеб а празна душа
Ме избрка од работа без предупредување
А цел живот работам реков унапредување е добро
Ќе се живее скромно а не бедно
Ќе биде посреќно тоа мое дете едно
Дури и му ветив, ќе оди на одмор ова лето
Да осети сонце, море, песок а не само бетон
Под снегот, лежат сите мои пријатели
Ко девојчето со кибритчиња надвор оставени
Времето тече песокот никој не чека
Забораваат на мене и на тебе ќе некад
Минуваш крај мене често штом сонцето се роди
Јас сум тој што ти го дава весникот кога ти одиш
Живеам невидливо во твојот свет
Вредиме колку што тежи нашиот џеб

[Рефрен]
А јас сум невидлив во твојот свет
Ние сме небитни во твојот свет Текст — Rap Genius Macedonia

Correct these Lyrics