LYRICS.AZ APPLICATION

Download from Apple Store
Download from Google Play

Dare DT - Ebi Se! lyrics

[Строфа 1: Маро]
Па за рапериве ко на корзо, удар по глава и во торзо
времево наводно течело брзо, затоа гледам да бидам гад дрзок!
Ако е просто тогаш овде просто, нема простор
бараш кртина во парче каде се' е мрсно
пукам истрел кон рапов да биде повторно подземен
но и рафал накај вас да бидам сигурен
виткам семејства во црно како Big L
вервувај ништо не си видел кога нема ваков сличен пример!
Но јас правам пари – инвестирај ги во ковчег
зошто денот веќе заврши ти пред да почнеш
не сме ти конзола ни игра, за да не играш
кога нели сам ве бирам, па имам право да деградирам, па!
Името - Демјан, окупација – ве демнам
лично на Луцифер сенка, се додека така не секнат
па гневот нели расте се дур чопорот е гладен
системот ладен, а гладот станува пламен

[Строфа 2: Даре]
Не ме знаеш, те молам да помине без коментари!
Сум тивок, сватил, па може закопан е под скали?
Зад очи, под капа, што демне таму, не знаеш!
Дал би те задавил во димот, кога кровот го палите!
Сум ироничен од несоница патам
плус напизден, лапам милиграми
замислен во мене клатам, сфаќам
сите имаме ликови распар ко Џекил и Хајд сме клапа
склапам лик ко синот на Виктор, сум напнат!
Изгубив татко, рапов со него подоцна, полека, смени место!
Сум понекад див, па често, ти повика биф, па лесно:
би ти зашил уста да не изустиш ти пуст рап!
Сме тим што гази емсиња ко мустанг!
Ве извештачив со вешт рап, па не би препознал ни вештак!
Сте екипа смешна со вештина грешна, незнам...
Смрди на бензин? (Тонам?) Тонеш со мене, влези!
Ти биди ми гостин седи, да гладаме коски емси!
Се будиш сабајле во када со мраззз...
Нешто фали позади, погоди што земав јассс..
Јас те мразам денес, поседуваш ти многу лица
дал лош рап? Влада? Систем? Цркни зинат!

[Рефрен]
И кога системот краде и политиката лаже
[Lyrics from: https:/lyrics.az/dare-dt/-/ebi-se.html]
ти дома си, а немаш каде:
Прстите во вис! Прстите во вис! Горе!
Прстите во вис! Сите! Прстите во вис!
И кога рапот е бизнис и кога тој значи цифри
а кога ти гледаш низ нив:
Прстите во вис! Прстите во вис! Горе!
Прстите во вис! Сите! Прстите во вис!

[Строфа 3: Дудо]
Не сум од тие што мислеле, дека предавникот искрен е
до зборови реков но навлегувам до букви ко Oписменех
приземен сум ко приземје, ти со две лица лицемер горд
кој што се роди кој гениј но, ќе умре како идиот
тука рап old school како мамут, таму мек е како памук
сплет на околности буре барут, никој крив, само јас најлуд!
И за да доловам поента не ми ни треба да рецитирам
јас постоејќи имплицирам дека си блиску до ретардиран
те мразам ко искомплексиран човек на ракија, како партија
ко зборот мераклија, ко модерната така наречена демократија
со така наречени “анархисти” кои наводно знаат како треба
велат, серат, се тетовираат и пушат трева
хипи срање, чуден филм зацртан треба ли да им се нацрта?
На мирен протест нека им прсне солзавец за да ги размрда
еби се! да се вратиме на Дудо стил, доволно упростив
на крај би додал само пуши кур во стих!

[Строфа 4: Тоди]
За разлика од Fugees ние убиваме тврдо
дури во вис е прстот, дрско повисоко дури од крстот
па влагам ко во Inception и ви го сјебувам сонот
тогаш ги мењаме местата веќе не сте на тронот!
Даваме добар провод, имаме добра нога, добош
немаме жал за никој па емсињата ќе бараат помош
имаме простор и повод, еби се денес е зборот
еден молотов у куќа па слободно нека ви гори кровот
и до вас господине што молите за глас
зар уште имаш совест и лице да бараш власт!?
Зар уште не сфати дека си гнаса
дека во очите на луѓето подобро би изгледал распнат!?
На лице маска во период на избори
ве чека казна, штом фитилот ќе изгори
гори во душа и желбата да се каже директно еби се ти и ти и ти!
За жал кај нас тоа само се шепоти...

Correct these Lyrics